2016. január 30., szombat

Cukkinis gombás tejszínes penne



























  • 30 dkg gomba ( nálam laska)
  • 1 kisebb cukkini (kb. 20 dkg)
  • 1 vöröshagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 10 dkg reszelt sajt (nálam edami)
  • 30-40 dkg penne (durum)
  • só, bors
  • 2 dl 22% tejszín
  • olaj
  • apróra vágott petrezselyem a tetejére

  1.  A vöröshagymát apróra, az  újhagymát karikákra vágjuk és kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt 10-15 perc alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá.
  2. A cukkinit felkarikázzuk és hozzáadjuk a gombához. Pár perc párolás elég neki, nagyon hamar megpuhul. 
  3. Közben enynhén sós vízben kifőzzük a pennét. 
  4. A megpuhult gombás cukkinis raguhoz keverjük a tejszínt, reszelt sajtot, egyet rottyantunk rajta és készen is van. 
  5. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. 



























1 megjegyzés: