2016. január 28., csütörtök

Ananászos currys csirkemell zöldségekkel, csigatésztával



  • 1 nagyobb csirkemellfilé
  • kb. 30 dkg vegyes zöldség (zöldbab, kukorica, répa, nálam fagyasztott)
  • két ananászkarika kockákra vágva 
  • 1 kisebb pritamin 
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 mk curry
  • 2 dl. 22%-os tejszín
  • só, bors
  • 3 dkg vaj
  • csigatészta 
  1.  A vöröshagymát a vajban puhára pároljuk.  Beletesszük a felkockázott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott pritamint, átkeverjük majd mehet bele a többi zöldség, ananász is. Sózzuk, ízlés szerint borsozzuk, majd felöntve kb. 1,5 dl vízzel 10 percig fedő alatt pároljuk.
  3. Közben enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát. 
  4. A tejszínt a zöldséges húsra borítjuk, átkeverjük, megszórjuk curryvel.
  5. Egy hőálló tálat enyhén kivajazunk, majd beletesszük a tejszínes ragut és 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.
  6. Tésztával  tálaljuk, de a rizs is nagyon passzol hozzá.





























Jó étvágyat kívánok!

1 megjegyzés: