2016. május 16., hétfő

Fokhagymás sertéstarja sült almával, paradicsommal



























  • 4 szelet sertéstarja
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • olaj
  • 2 nagyobb alma
  • 1 paradicsom

  1. A hússzeleteket megmossuk, lecsepegtetjük, enyhén kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük fokhagymával és min. 20 percig állni hagyjuk. 
  2. Egy teflon serpenyőben kevés olajon közepes hőmérsékleten  a tarja mindkét oldalát 5-7 percig sütjük. Tálra szedjük.
  3. Az almát, paradicsomot megmossuk, az alma közepét kivájjuk, majd ujjnyi vastagon felszeleteljük. A megmaradt zsiradékban  1-2 perc alatt megsütjük az almát, paradicsomot. 
  4. Tányérra szedve a húsra helyezzük a sült almát, paradicsomot. 
  5. Köretnek krumplipürét vagy hasábburgonyát ajánlok mellé. Köret nélkül a diétázóknak akár kiváló vacsora lehet. 


















































Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése