2016. május 20., péntek

Gombás kacsamellel, rukkolával töltött párnácskák




Ez a recept ismét maradékokból készült. Még mindig kacsa, pár fej gomba, saláta, leveles tészta és kész is a mennyei vacsora. :) Persze nem kell a kacsamellhez ragaszkodni, bármilyen sült hússal elkészíthető. És mint az ilyen töltött ételek általában, rengeteg  módon variálhatók. Mi nagyon szeretjük, a gyerekek is, imádják, hogy kívül ropogós, belül szaftos.

  • kb 20 dkg sült hús (nálam kacsamell)
  • 1 csomag friss leveles tészta ( Lidl)
  • 4-5 fej gomba
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 csík pritamin paprika
  • só, bors
  • maréknyi rukkola saláta (lehet spenót is)
  • olaj

  1.  A leveles tésztát kigöngyöljük és pár percig pihentetjük. Szeretem a Lidlis változatot, mert könnyen kezelhető és már eleve sütőpapíron van.
  2. Közben megpucoljuk a gombát, megmossuk, lecsepegtetjük, felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk, a pritamint felkockázzuk.
  3. Egy kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a gombát, pritamint és fedő alatt  4-5 percig pároljuk. 
  4. Hozzáadjuk a rukkolát és fedő nélkül magasabb hőfokon párszor átkeverve elpárologtatjuk a levét. Sózzuk, ízlés szerint borsozzuk. Hagyjuk kihűlni.
  5. A húst darabkákra szedjük.
  6. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. A téglalapok egyik felére halmozzuk a gombás ragut, kacsamellet, majd ráhajtjuk a tészta másik felét, a széleit lenyomkodjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  7. A tetejét lekenjük pár csepp vízzel elkevert olívaolajjal és mehet be a 200 fokos sütőbe. 15 perc alatt megsütjük. 






























 Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése