2016. május 5., csütörtök
Sült kacsahús, paradicsommal, rukkolával
Két napja egész kacsát sütöttem, a szokásos krumplipüré, párolt káposzta volt a köret. Ebédre isteni, de estére már nem mertem bevállalni, így koktélparadicsommal és rukkola salátával fogyasztottam. :) Nem kevésbé finom, de kalóriaszegényebb. A rukkolát meglocsoltam pár csepp olívaolajjal és friss citromlevet facsartam rá.
A kb. 2 kilós kacsát megmostam, lecsepegtettem majd besóztam. Beletettem egy nagy jénai tálba, lefedtem és 200 fokos légkeveréses sütőben másfél óra alatt ropogósra sütöttem. Külön folyadékot vagy zsírt nem igényel. A jénai fedelet nem vettem le, csak amikor már elkészült. A keletkezett szaftot, ami lett bőven, a végén óvatosan leöntöttem. Ennél könnyebb elkészítési módot még nem találtam, a hús omlós, puha, a bőre ropogós lesz.
A kacsa, bíz nálunk is nagy kedvenc! :)
VálaszTörlésNa, végre! Már nagyon hiányoztál!Finom lehetett a kacsa!
VálaszTörlésKöszönöm, kedves vagy! :) Igyekszem gyakrabban jönni :)
Törlés