2016. július 3., vasárnap

Zöldbabos darálthúsos szarvacska



  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg darált hús
  • 1 konzerv zöldbab
  • 2 dl  sűrített paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors, morzsolt oregánó
  • 50 dkg szarvacska
  • kb 20 dkg reszelt trappista vagy edami sajt
  • olaj

  1.  A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és kevés olajon megdinszeljük. Hozzáaduk a zúzott fokhagymát, átkeverjük majd beletesszük a darált húst. 
  2. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és felöntjük kb 1,5 dl vízzel. Ízlés szerint megszórjuk oregánóval. Kis lángon a húst puhára pároljuk. 
  3. A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük. 
  4. Egy nagy hőálló tálban összekeverjük a tésztát, paradicsomos húsos mártást és a zöldbabot és belekeverjük a reszelt sajtot is.
  5. 180 fokos sütőben 15-20 percig pirítjuk. 
Ez kb. 6-8 adag, nyugodtan lehet felezni! :)







Jó étvágyat kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése