2016. május 22., vasárnap

Csicseriborsós spárgás szendvicskrém


Újra egy kenyérre kenhető kencét hoztam. Annyira unjuk már a hagymogyános szenvicseket, hogy mostanában egyre több hasonló krémet találok ki. Az ötlet a padlizsánkrém készítése közben született, hogy alkossak egy hasonlót, a lakás telefüstölése nélkül.  :) Így született meg ez a finom és egészséges spárgakrém. Szerencsés vagyok, hogy a gyerekeim is szeretik. :)


  • 1 csomag zöld spárga
  • 4 evőkanálnyi főtt csicseriborsó (konzerv, Lidli)
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 főtt tojás
  • 1 újhagyma zöldje
  • 2-3 mustár
  • citrom
  • só, bors
  • majonéz
  1.  A spárga fásabb végeit levágjuk, majd enyhén sós vízben pár perc alatt puhára pároljuk. Tálra szedjük, hagyjuk kihűlni.
  2. A hagymát apróra vágjuk. Az zöldjét felkarikázzuk. 
  3. Aprítógépbe tesszük a puha spárgát, csicseriborsót és tojást. Pépesítjük,  majd belekeverjük a hagymát is.  
  4. Ízesítjük mustárral, sóval, frissen őrölt borssal, citromlével.
  5. Végül belekeverünk annyi majonézt, hogy krémes legyen. Én magam készítem a majonézt 1 tojás, 1 kk mustár és kb 1 dl. olaj hozzáadásával. Ha boltit használunk, 2-3 evőkanálnyi elegendő.
  6. Pirítóssal kínáljuk. 


 




















































Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése