2017. február 10., péntek

Zabpelyhes rántott csirkemell, sütőben sütve



Mostanában sokat kísérletezek a rántott hússal. Nagyon szeretem, többféle módon szoktam készíteni. A hagyományos bundával olajban sütött helyett, az utóbbi időben ez a zabpehelybundában sült lett az abszolút kedvenc. Egészséges, nem tocsog a zsírban és nagyon finom. Kívül ropogós, belül omlós puha marad a husi. :)


  • 4-5 szelet csirkemelllfilé
  • 4 evőkanál zabpehelyliszt
  • 2 tojás
  • őrölt bors (opcionális)
  • kb. 10-14 dkg apró szemű zabpehely
  • 2 csipetnyi őrölt pirospaprika
  • kb. 2 evőkanál olívaolaj

  1. A hússzeleteket megmossuk, lecsepegtetjük. A tojásokat felverjük egy mélyebb tányérban, megsózzuk. A zabpelyhet, borst, pirospaprikát összekeverjük, picit megsózzuk.
  2. Bepanírozzuk a husikat, liszt, tojás, zabpehely.
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, enyhén lekenjük olívaolajjal és rátesszük a bepanírozott szeleteket. A tetejüket lekenjük olajjal, ha van olajspriccelőnk, könnyebb dolgunk van.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük, félidőben megfordítjuk.
  5. Párolt zöldségkörettel tálaltam.





Jó étvágyat kívánok!

12 megjegyzés:

  1. Én is szoktam kísérletezni. Még ezt nem próbáltam, de a listára került.Nagyon jól néz ki.

    VálaszTörlés
  2. Uff! Szemet gyönyörködtető, ínycsiklandó! Bevállalnám. :)

    VálaszTörlés
  3. Épp most próbálom ki 💕❤😊

    VálaszTörlés
  4. Én már többször elkészitettem,nagyon fincsi. Ajánlom mindenkinek.

    VálaszTörlés
  5. Én már többször elkészitettem, nagyon fincsi. Ajánlom mindenkinek.

    VálaszTörlés
  6. Kipróbáltam.Izlett a családnak. Köszönöma receptet. Máskor is fogom igy sütni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a visszajelzést, nagyon örülök, hogy ízlett!🙂

      Törlés
  7. Nagyon gusztusos.Én holnap fogom elkészíteni.Nagyon köszönöm.

    VálaszTörlés