2018. november 7., szerda

Brownie



Életem első kísérlete ezen a téren, de így elsőre is igazán jól sikerült. :) Kívül roppanós, belül omlós, puha...mellé egy kis vanília fagyi...:)


  • 30 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • 25 dkg porcukor vagy 30 dkg nádcukor
  • 4 M-es tojás
  • 12 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • egy evőkanálnyi rumaroma
  • csipetnyi só 

  1.  A csokoládét a vajjal gőz felett felolvasztjuk,majd hagyjuk kihűlni. Belekeverjük a rumaromát.
  2. Az egész tojásokat a cukorral együtt jó habosra keverjük, legjobb a robotgép legmagasabb fokozatán dolgozni. Szép sűrű, fényes habot kell, hogy kapjunk. 
  3. A felvert tojáshabba belekeverjük a kihűlt csokikrémet.
  4. Majd kanalanként beleszitáljuk a lisztet, megsózzuk és a robotgép legalacsonyabb fokozatán összekeverjük. 
  5. Egy 20x30-as tepsit kibélelünk sütőpapírral,  (az enyém pár centivel nagyobb) beleöntjük a masszát és simára egyengetjük.
  6.  180 fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a tetején már érezhető a vékony réteg, picit repedezik.....de óvatosan megnyomkodva alatta még puha. 
  7. Langyosan szeleteljük. 




 Kis segítségem is volt! :)




3 megjegyzés:

  1. Hű de fincsit sütöttél! Persze úgy könnyű, ha ilyen lelkes kis segítőd is van :-)
    Nagyok lettek a gyerkőceid, szépek vagytok így együtt, és örülök, hogy újra láthatok egy finomságot tőled :-)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Kati! Bizony, megnőttek! :) Én is meglepődtem, hogy milyen rég nem jelentkeztem, nem ígérem, hogy sokszor, de igyekszem új recepteket feltenni. Sajnos egyre kevesebb időm van...

    VálaszTörlés
  3. De rég sütöttem ilyet, de a képektől megjött a kedvem.... 🙂

    VálaszTörlés