2020. április 19., vasárnap

Bécsi túrós palacsinta



Hozzávalók kb. 10-12 db palacsintához:

  • 20-25 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 dkg olvasztott vaj
  • kb. 4 dl folyadék (1/4 buborékos ásványívíz, 3/4 tej)
  • csipetnyi só

A töltelékhez:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 2 db L-es tojás
  • kb. 8 dkg vaj
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kiskanál vanília aroma vagy 2 zacskó vaníliás cukor

Az öntethez:

  • 2 dl tejszín, nálam laktózmentes (Lidl)
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 2 tojás

  • A hozzávalókból egy sűrűbb palacsintatésztát keverünk, majd  egy serpenyőben kisütjük a szokásos módon. 
  • A töltelékhez kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a vajjal, cukorral, vaníliás cukorral vagy aromával, hozzáadjuk a villával összetört túrót, belereszeljük a citrom héját, majd óvatosan a felvert fehérjehabot is hozzákeverjük.
  • A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük, majd 3 részre vágjuk.
  • Egy hőálló piteformát kivajazunk, nálam ovális, majd a palacsintadarabokat a vágott felükkel felfelé egymás mellé, egymást félig fedve rendezgetjük. 
  • Az öntethez a tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejszínt és az egészet ráborítjuk a palacsintákra. Villával kicsit átmozgatjuk, hogy az öntet mindenhova jusson.
  • 180 fokos előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
  • Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk. 



Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése