2020. április 19., vasárnap

Bécsi túrós palacsinta


Nagyon szeretem a túrós desszerteket, így ez a palacsinta is nagy kedvencem. A tészta hozzávalóit kb. írtam, mert igazán sosem mérem ki, mindenki süsse úgy a palacsintákat, ahogy szokta. Én kicsit vastagabban szeretem, főleg ennél a desszertnél. 

Hozzávalók kb. 10 db palacsintához:

  • kb 35-40 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 dkg olvasztott vaj
  • kb. 5-6 dl folyadék (1/4 buborékos ásványívíz, 3/4 tej)
  • csipetnyi só

A töltelékhez:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • csipetnyi só
  • 1 citrom reszelt héja(elhagyható)
  • 1 kiskanál vanília aroma vagy 2 zacskó vaníliás cukor
  • 1 evőkanál tejföl 

Az öntethez:

  • 2 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 tojás
  • 1 vaníliás cukor vagy egy kiskanál vanília aroma

  • A hozzávalókból egy sűrűbb palacsintatésztát keverünk, majd  egy serpenyőben kisütjük a szokásos módon. 
  • A töltelékhez összekeverjük a villával áttört túrót, hozzáadjuk a tojást, cukrot, aromát, reszelt citromhéjat, ha ez nincs pár csepp citromlevet, tejfölt és krémesre keverjük.  
  • A már megsült palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük, majd 2 részre vágjuk.
  • Egy hőálló piteformát vagy tepsit kivajazunk, majd a palacsintadarabokat a vágott felükkel felfelé egymás mellé, egymást félig fedve rendezgetjük. 
  • Az öntethez a tojást elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet, ha maradt egy kis vanília aroma azt is, és az egészet ráborítjuk a palacsintákra. Villával kicsit átmozgatjuk, hogy az öntet mindenhova jusson.
  • 180 fokos előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
  • Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk. 



 

Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése