2020. április 25., szombat

Mákos guba házi kiflivel


Csenger egyik kedvenc desszertje, gyakorlatilag bármikor, bármennyit képes betermelni! :) Mostanában én sütöm hozzá a kifliket, így sokkal lágyabb, foszlósabb. Magát a gubát nem szoktam túlcifrázni, próbáltam már mindenféle tuninggal, sütőben sütve, mazsolával, tojáshabbal....nálunk ez a rém egyszerű változat vált be. Kifli, nyakonöntve forralt tejjel, megszórva mákos cukorral, vanília öntettel tálalva :)))  Teljesen pontos adagokat most nem tudok adni, általában érzésre megy. A lényeg, hogy csak annyi tejet öntsünk a kiflikre, amennyit biztosan fel tudnak szívni.

A kifli receptjét ITT találjátok!

Hozzávalók:

  • 7-8 kifli
  • 6- 7 dl tej
  • kb. 80 g darált mák
  • 80 g cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja (opcionális)

A vaníliaöntethez:  1 zacskó vaníliás pudingpor, 4 evőkanál cukor, 8 dl tej

  1. A kifliket karikákra vágjuk. Ha frissen sütött kiflikből készítjük, mindenképp várjuk meg, míg a kiflik teljesen kihűlnek, csak utána karikázzuk fel. 
  2. A tejet forraljuk fel, a mákot keverjük össze a kétféle cukorral.
  3. A kiflikarikákat  rakosgassuk egy nagyobb tálba, nálam kerek jénai, locsoljuk meg a tejjel, jól keverjük át, hogy a tejet teljesen magába szívhassa. Szórjuk meg reszelt citromhéjjal. 
  4. Végül a pudingporból készítsük el az öntetet és még melegen tálaljuk. 







2 megjegyzés:

  1. De jól néz ki ez a mákos guba, nagyon finom lehetett a saját sütésű kiflikkel!
    Nagyon helyes a lányod ebben a szép sárga repcemezőben 😊

    VálaszTörlés