Egyik kedvencünk a brassói, most pulykahúsból készítettem, kicsit leegyszerűsítve a receptet. Emlékszem egyszer egy étteremben készítették a brassóit hasábburgonyából, tetszett az ötlet, most ki is próbáltam. Gyors és finom ebédre vágytunk, ez lett belőle. :)
Hozzávalók:
- fél kg pulykacomb
- só, bors, pirospaprika, mustár
- olaj
- hasábburgonya, nálam fagyasztott
- A kis kockákra vágott húst kevés olajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és egy kevés mustárt adunk hozzá.
- Kb. egy dl vízzel felöntjük, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, pótoljuk a vizet. Végül levesszük a fedőt, hagyjuk a maradék vizet elpárologni és lesütjük a husikat.
- A hasábburgonyát megsütjük, tálba szedjük, majd hozzákeverjük a húst is.
- Kovászos vagy csemege uborka illik hozzá.
Jó étvágyat kívánok!
Én is gyakran főzök pulykából. Remekül helyettesítő vele sok sertésétel, és olcsóbb is. Jól néz ki a tied.
VálaszTörlés