2020. június 20., szombat

Barackos málnás túrós pite



Nyáron gyakran sütök ehhez hasonló kevert tésztás pitéket, friss gyümölcsökkel. Volt egy kis maradék túró is itthon, hozzákevertem a tésztához, gondoltam nem árthat neki. Nagyon finom lett, legközelebb lehet így fogom újra megsütni. :)

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 20 dkg tejföl
  • 10 dkg puha vaj
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg túró (nálam zsírszegény, krémes)
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • sárgabarack, málna 
  • 2 zacskó vaníliás cukor a tetejére

  1. A tojássárgát habosra keverjük a cukorral, puha vajjal majd hozzákeverjük a tejfölt, túrót is. 
  2. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd fakanállal a cukros sárgájához keverjük.
  3. Végül kanalanként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is. 
  4. Egy piteformát vagy tepsit sütőpapírral bélelünk és belesimítjuk a tésztát. A tetején elrendezgetjük a gyümölcsöket. A barackot félbe, negyedelve, vágott felével felfelé  tesszük. Volt itthon még szőlő, most pár szemet abból is tettem rá. A tetejére szórjuk a vaníliás cukrot. 
  5. 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses módban,  35-40 percig sütjük. 
  6. Hidegen szeleteljük. Tálaláskor még egy kis porcukorral megszórhatjuk.






Jó sütögetést kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése