Hozzávalók:
- egy kisebb fej karfiol
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 vöröshagyma
- 2 közepes krumpli
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- só, bors, tárkony
- olíva olaj
- pár csepp ecet ( elhagyható)
- a galuskához: 1 tojás, 2 evőkanál liszt és egy kis víz (kb 1 dl)
- A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a karikákra vágott zöldségeket is. Pár percig kevergetve pirítjuk, majd felöntjük kb. másfél liter vizzel.
- Hozzáadjuk a kis rózsákra szedett karfiolt és a felkockázott krumplit is. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint megszórjuk tárkonnyal.
- Míg a zöldségek megpuhulnak, elkészítjük a galuskát. A tojást a liszttel és egy kis vízzel csomómentesre keverjük, megsózzuk. Ha szükséges, az elfőtt vizet pótoljuk.
- Ha megpuhultak a zöldségek, galuskaszaggatóval beleszaggatjuk a galuskákat is. Mikor feljönnek a leves tetejére, hozzáadjuk a tejszínt, egyet rottyantunk rajta és készen is van. Ha szükséges, utána ízesítünk. Én rendszerint sózóm, borsozom még. Én savanykásan szeretem, így pár csepp ecetet is adok hozzá, de csak az én tányéromba, mert a gyerekek anélkül szeretik.
Finom könnyű leves lehetett! Nagyon jól néz ki 😊
VálaszTörlésKöszönöm szépen! Én nagyon szeretem a karfiolt, a gyerekek kevésbé...legalább több jut nekem!🙂
VálaszTörlésImádom a karfiolt. Nem csak levesnek. A tárkonyos, tejfölös ragulevest, frissen kisült, kivájt cipóban feltálalva meg pláne! :)
VálaszTörlésNagyon jól hangzik!🙂
Törlés