2020. június 15., hétfő

Cukkinis, padlizsános tejes pite mozzarellával



Sokszor szoktam hasonló pitéket sütni, gyorsan készen van, rengeteg módón variálható és nagyon finom. Édesen, most sósan, sok zöldséggel...nagyon szeretjük. :))

Hozzávalók:

  • 2 kisebb vagy 1 nagyobb cukkini
  • 1 padlizsán
  • 6-7 koktélparadicsom
  • 1 mozzarella 
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 12 dkg liszt
  • 3,5-4 dl tej (fele lehet tejszín)
  • 3 nagyobb tojás
  • só, bors
  • olivíolaj

  1. A lilahagymát vékonyan felszeleteljük és kevés olajon megdinszteljük. Így az íze sokkal teltebb lesz, mint ha csak nyersen tennénk a pitébe.
  2. A padlizsánt és a cukkinit kb 1 cm vastag karikákra, a paradicsomot félbe vágjuk. 
  3. Egy piteformát, nálam 30 cm-es, kikenünk olajjal, majd elrendezgetjük benne a zöldségeket. Legalulra tesszük a nagyobb padlizsánkarikákat, majd a cukkinit, paradicsomot. Megsózzuk, tekerünk rá egy kis frissen őrölt borst is.  Eloszlatjuk rajta a megdinsztelt hagymát és rátesszük a felszeletelt mozzarellát is.
  4. A  lisztre ráütjük a tojásokat, majd a tejet, tejszínt fokozatosan adagolva csomómentes palacsintatésztát keverünk. Egy kiskanál sót adtam hozzá, a zöldségek igencsak igénylik.
  5. Végül a tésztát ráborítjuk a zöldésgekre, figyelünk arra, hogy mindenhova jusson, majd 170 fokos sütőben 30-35 perc alatt, alsó felső módban megsütjük. Ha a teteje nagyon pirulva, tegyünk rá alufóliát. 







Jó étvágyat kívánok!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Ilyet még nem ettünk, lehet hogy megpróbálkozok majd vele 😀

    VálaszTörlés
  2. Próbáld ki Kati, szerintem ízleni fog!🙂😇

    VálaszTörlés