2020. június 16., kedd

Grízes tészta

Nálunk ez az egyik jolly joker kaja, bármikor bevethető és mindenki örül neki! :) Mostanában szélesmetélt helyett spagettivel készítem, a gyerekeknek így jobban ízlett és laktatóbb is! :) 



Hozzávalók:

  • 30 dkg spagetti ( vagy egy zacskó szélesmetélt)
  • 1 bögre búzadara (2 dl)
  • 1,5 bögre víz (3 dl)
  • 2 evőkanál olaj
  • csipetnyi só
  • 1 evőkanál cukor
  • baracklekvár a tetejére

  1. A spagettit bő, enyhén sós vízben kifőzzük. Én ketté szoktam törni, úgy könnyebb kezelni. :)
  2. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, beleszórjuk a darát és gyakori kevergetés mellett világosbarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a hideg vizet. Vigyázzunk, mert forró gőz csapodik fel, nehogy megégessük magunkat. Néhányszor átkeverjük, majd a tüzet elzárjuk és lefedve kb. 10 percig pihentetjük, hogy a dara felszívja a vizet. Utána villával átkverjük, így lesz jó kis pergős.
  3. Végül a spagettit összekeverjük a pirított darával, enyhén megcukrozzuk, tálaláskor nyakonöntjük baracklekvárral. Szerintem így is elég édes, de egy kis porcukorral fel lehet még túrbózni. :) És egy kis fahéjat is elbír....:)))



Jó étvágyat kívánok!

5 megjegyzés:

  1. Guszta! Nekem olyan mindegy széles metélt vagy spagetti imádom a grízes tésztát!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta! Nálunk is spagettivel készül, így nagyon finom tud lenni, pláne jó kis házi lekvárral 😁

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony! Azt nem is írtam a receptben, de anyukám isteni házi baracklekvárjával ettük!🙂

      Törlés
  3. Nagyon guszta! Nálunk is spagettivel készül, így nagyon finom tud lenni, pláne jó kis házi lekvárral 😁

    VálaszTörlés