2020. szeptember 27., vasárnap

Ropogós sült császár káposztaágyon


 

Nagyon szeretjük az egybesülteket, most sült császár készült savanyú káposztaágyon. Nagyon egyszerű elkészíteni, egy jó nagy jénai tál szükséges hozzá és némi fűszer. Én most fokhagymás fűszersót használtam, pici örült pirospaprikával. Isteni lett! :))


Hozzávalók:

  • 1,5 kg bőrős császár
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fokhagymás fűszersó, vagy ízlés szerinti 
  • két csipetnyi örölt pirospaprika
  • 1,5 dl sör

  1. A császárhús börös felét egy éles késsel átlósan beírdaljuk. Az egészet, az alját is jó alaposan bedörzsöljük a fűszersóval, pirosparikával. Legalább egy órán át hűtőben pihentetjük, de 2-3 óra lenne az ideális.
  2. A savanyúkáposztát egyszer átmossuk, majd beletesszük egy nagy jénai tálba. A tetejére szórjuk a karikákra vágott lilahagymát és két gerezd felszeletelt fokhagymát.
  3. A husit rátesszük a káposztára, ráöntjük a sört, majd lefedjük. 180 fokos előmelegített sütőben kb 2 órán át sütjük. Majd levesszük a tetejét és grill fokozaton kb. 20-25 percig ropogósra pirítjuk. Ha szükséges, pótoljuk a folyadékot, hogy a káposzta le ne égjen, nekem nem kellett. 
  4. Krumplipürével vagy héjában főtt krumplival tálaljuk! 





Jó étvágyat kívánok!

6 megjegyzés:

  1. De szép ropogósra sült meg 😀. Nagyon finom lehetett, pont ilyen hűvös őszi napokra való 😃.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Katalin, bizony finom volt! :)

      Törlés
  2. Hát ez csodás látványnak is de nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen Éve, igencsak jól sikerült. Ha nem lenne nagyon hízlalól, ennék ilyet minden héten....))

      Törlés
  3. Jaj! Minek kell ilyeneket megmutatni! Annyira csábító, hogy feladom a fogyókúrámat.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj..bocsi! :)) Én is időnként szüneteltetem a diétát, nem lehet mindig koplalni..:)))

      Törlés