2022. június 9., csütörtök

Meggyes brownie


 

Bíborka egyik nagy kedvence  a brownie, most megszórtam egy kis meggyel, szerintem így sokkal finomabb, mint simán... :) 


Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsoki
  • 3  M-es tojás
  • 12 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 2 evőkanál rumaroma
  • 20 dkg vaj
  • csipetnyi só
  • 30 dkg meggy (nálam most befőtt)


Elkészítés:

  1. A vajat felkockázzuk, beletesszük egy hőálló tálba. Hozzáadjuk a felkockázott csokit is, és mikróban  2-3 perc alatt megolvasztjuk. Utána jól átkeverjük. Ha nincs mikró, akkor gőz felett.
  2. Belekeverjük a cukrot, rumaromát, picit megsózzuk.
  3. Miután a csokis, cukros vaj langyossá hűlt, egyenként hozzákeverjük a tojásokat. 
  4. Majd adagonként a lisztet is hozzáadjuk, csomómentesre keverjük.
  5. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. 
  6. A tésztát belesimítjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, megszórjuk meggyel és 170 fokon légkeveréses sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha  a teteje már megszilárdult, de a belseje még lágy. Ha túlsütjük, száraz lesz.
  7. A tepsiben hagyjuk kihűlni, utána szeleteljük. 

 




Jó étvágyat kívánok!

Verus

 

4 megjegyzés: