Bíborka kérte, hogy készítsem el neki, több helyen látta már a neten, mindenféle variációban. Nagyon finom lett, gyorsan elkészíthető és ha teljes kiőrlésű vagy szénhidrát csökkentett tésztával készítjük, diétás is. :) Szóval bátran ajánlom mindenkinek. :)
Hozzávalók:
- 1 csomag feta sajt ( 200 g)
- kb 30 dkg koktélparadicsom
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- szárított oregáno
- olívaolaj
- 50 dkg orsó tészta vagy fusilli
- friss bazsalikom a tetejére (opcionális)
Elkészítés:
- Egy hőálló tálat enyhén megolajozunk. Beletesszük a feta sajtot és köré rendezgetjük a paradicsomokat.
- Ízlés szerint borsozzuk, megszórjuk pár csipetnyi oregánóval és meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal. Rászórjuk a zúzott fokhagymát is.
- Külön nem kell megsózni, a feta sajt önmagában is elég sós. Ha szükséges, sütés után sózhatjuk.
- 170 fokos légkeveréses sütőben, 15 percig sütjük, ( alul felül 200 fok) majd kivesszük. Közben enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát.
- A paradicsomokat egy villával összenyomkodjuk, lazán elkeverjük a feta sajttal, majd hozzáadjuk a kifőtt tésztát.
- Az egészet összekeverjük, ha szükséges, utána ízesítünk.
- További 10 percre visszatesszük a sütőbe.
- Tálaláskor friss bazsalikommal díszítjük.
Jó étvágyat kívánok!
Verus
Nagyon finom lehetett! De szép nyárias színe van, nagyon guszta 😊.
VálaszTörlésKöszönöm szépen Kati, finom volt. Legközelebb egy kis pirított bacon is megy bele..😄🙂
TörlésAjj, ezt még akkor akartam kipróbálni, mikor ömlött a netten mindenfele, mégis kimaradt, de mindenképp ki fogom. Verus, nagyon sok, a családom ínyére való recept van nálad, csemegézni fogok köztük :)
VálaszTörlésKedves Adél, köszönöm szépen!😊
Törlés