2022. október 16., vasárnap

Rántott laskagomba


Az egész család szereti a rántott gombát, de én nagyooon nem szeretek panírozni. Kis dolgokat meg pláne nem! :) Mióta olvastam Dragomán György erdélyi író receptes könyvét, amit őszinte szívvel ajánlok Mindenkinek, mert csodálatos történetekkel színezi a családi receptjeit..... szinte megvilágosodtam....nem kell a panírozásba belehalni, és a konyha sem úszik liszt és morzsa maradékban.:)

Az Aldiban vásároltam akiós laskagombát, de mivel inkább csak kisebb fejek voltak a törzsön,  így a számomra órákig tartó panírozás helyett a jól bevált, dobozos módszert választottam!

A titok a dobozban rejlik....szó szerint! A bepanírozandó dolgokat, pl. karfiol, kelbimbó, kisebb gombafejek, betesszük egy jól zárható dobozba, megsózzuk, megy bele 2-3 evőkanál liszt, és jól összerázzuk. Utána ráöntjük a felvert tojásokat, ismét összerázzuk, ide oda valamint körkörös mozdulatokkal, hogy mindenhol jó szaftos legyen. Ezek után hagyományosan, egyenként a morzsába forgatjuk. Ugye, ez mennyivel könnyebb így ? :)))


Hozzávalók:

  • 50 dkg laskagomba
  • 3 tojás
  • liszt, morzsa a panírozáshoz
  • olaj a sütéshez

Miután a gombák törzsét levágtam,  több kisebb, nagyobb gombaszeletet kaptam. Sokan mossák, nem mossák a gombát, árt, nem árt neki, én most nem mostam át. Szerintem ami bajt okozhat, az tuti nem éli túl a forró olajat.... :))
A fent leírt módszerrel bepaníroztam és bő olajban kisütöttem. 
Mutatom a fázisfotókat!
Sült krumplival és tartármártással tálaltam. 













Jó étvágyat kívánok!
Verus


2 megjegyzés:

  1. Milyen jó módszer ez a panírozás ! Én is nagyon nem szeretek panírozni 😆, így ritkán készül rántott hús vagy zöldségféle. Ez a rántott gomba nagyon jól néz ki, és finom is lehetett!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen. 🤗🥰

    VálaszTörlés