2013. december 25., szerda

Kivül ropogós, belül omlós sült csülök





·       1 füstölt csülök

·       2 gerezd fokhagyma
·       morzsolt majoránna


Ezt a receptet egy kedves barátnőmnek, Edinának köszönhetem, ezúton is nagy nagy puszi neki. A legjobb csülök amit életemben ettem. Kívül isteni ropogós volt a bőre, belül meg vajpuha. 

A füstölt csülköt majoránnás, fokhagymás vízben puhára főzzük. Én kuktát használtam és a kb. 1,7 kg-os csülök két óra alatt puhult meg. Kétszer is ellenőriztem, nehogy teljesen szétessen. A lényeg, hogy a csülök egyben maradjon,  de annyira puha legyen, hogy a csontokat könnyedén kihúzhassuk belőle. Aztán óvatosan kiemeljük a főzőléből, hőálló tálba tesszük, én egy jénai tetejét használtam és betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe. Kb. egy óra alatt ropogósra sült, külön zsiradék nem kell alá. Sokféle körettel tálalhatjuk, friss kenyér, savanyúság, franciasaláta, hm………:))

Jó étvágyat kívánok!





3 megjegyzés:

  1. Naa, ezt a csülköt kívánom magamnak a mai éjjelre!
    Boldogságos egészséges szeretetben gazdag Új Évet kívánok! szeretettel Tücsi

    VálaszTörlés
  2. Kedves Tücsi, köszönöm! Csülköt gondolatban küldöm :))

    VálaszTörlés
  3. Köszi az ötletet kifogom próbálni

    VálaszTörlés