2015. november 18., szerda

Tonhalas tojásos szendvicskrém


Nagyon szeretjük a kenyérre kenhető kencéket, kedvenc a halkrém, most kicsit másképpen készítettem. A héten újráznom kellett, annyira ízlett mindenkinek. :) Ropogós friss kenyérrel vagy pirítóssal.......isteni!

  • 1 tonhal konzerv
  • 2 tojás
  • 1 kiskanál mustár
  • 2 kanál tejföl
  • 10 dkg vaj
  •  2 szál zöldhagyma
  • só, bors
  • citrom, olívabogyó, pritamin paprika

  1.  A tojásokat keményre főzzük, ha kihűlt megpucoljuk, villával összenyomkodjuk. A hagymát zöldjével együtt felkarikázzuk, a paprikát apró kockákra vágjuk. 
  2.  Egy keverőtálban összekeverjük a tonhalat, tojást, hagymát, paprikát, mustárt, tejfölt, puha vajat. Sózzuk, ízlés szerint borsozzuk, frissen facsart citromlével bolondítjuk. 
  3. Tálalás előtt legalább egy óráig hűtőben pihentetjük, így az ízek jól összeérnek. Pirítóssal kínáljuk. A tetejét félbevágott olívabogyóval, citromkarikával, paprikával díszítjük. 

























































1 megjegyzés: