2020. április 9., csütörtök

Medvehagymás édesburgonya röszti joghurtos mártogatóssal



Nagyon megörültem, mikor tegnap medvehagymát találtam a boltban, gondoltam jó kis medvehagymás pogácsákat sütök.  Erre a gyerekek közölték, hogy ne cifrázzam a pogikat, ők bizony sima sajtos pogácsákra vágynak! :)) Így gondoltam egy nagyot és belekevertem a röszti tésztába. Isteni lett, nagyon feldobja és kiemeli az édesburgonya enyhén édeskés ízét. Joghurtos mártogatóst csináltam mellé, mondanom sem kell, pillanatok alatt elfogyott! :)

Hozzávalók:
  • egy nagyobb édesburgonya, nálam kb. 40 dkg
  • egy marék medvehagyma, kb. 70-80 g
  • só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb lilahagyma
  • 3 tojás
  • 3-4 evőkanál liszt
  • olaj a sütéshez

  1. Az édesburgonyát meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk, ízesítjük borssal, zúzott fokhagymával.
  2. A medvehagymát, lilahagymát megmossuk, apróra összevágjuk.
  3. Egy tálban összekeverünk mindent, a reszelt burgonyát, medvehagymát, lilahagymát, tojásokat, lisztet. Kb.  galuska állagú tésztát kell kapnunk, amit könnyen tudunk keverni. Ha ennél szárazabb, ami előfordulhat, ha egy kicsit régebbi, öregebb az édesburgonya, akkor további 1-1 tojást adjunk hozzá. 
  4. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, kb. amennyi az alját ellepi és kanállal 3-4 adagot teszünk bele a masszából.  Kissé elnyomkodjuk, hogy lapos legyen. 
  5. Oldalanként, közepes lángon 3-4 percig sütjük. Ha szükséges, pótoljuk a olajat. 
  6. Papírtörlőre szedjük. Melegen, hidegen is fogyaszthatjuk, én joghurtos mártogatót kínáltam mellé. 

A joghurtos mártogatóshoz 2 kis pohár natúr joghurtot ízesítettem pici mézzel, sóztam, borsoztam, hozzáadtam egy gerezd zúzott fokhagymát, végül belefacsartam pár csepp citromlevet. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése