2020. július 21., kedd

Barna sörben pácolt tarja, tepsis burgonyával


Hozzávalók:

  • 6-7 szelet sertéstarja ( kb. 1 kg)
  • 1,5 dl barna sör
  • só, bors, pirospaprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • csipetnyi majoranna
  • csipetnyi Cayenne bors  vagy őrölt csili (opcionális)
  • 1 evőkanál méz 
  • 1 kiskanál mustár
  • 2-3 evőkanál olaj
  • pár szem burgonya, tepsimérettől függően, nálam 4 közepes volt
  • 1 vöröshagyma

  1. A tarját kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk. Beletesszük egy mélyebb tálba, bedörzsöljük a fűszerekkel, hozzáadjuk a mézt, mustárt, olajat és a sört is, jól átkeverjük. Beletesszük a  vastagabb karikákra vágott hagymát is.  Fóliával letakarva egy éjszakára a hűtőbe tesszük, de minimum 3 órára.
  2. A bepácolt szeleteket egy nagy tepsibe rendezgetjük, ráöntjük a páclét a hagymakarikákkal és mellé sorakoztatjuk a megpucolt, félbe, negyedbe vágott burgonyát.
  3. Alufóliával letakarva 200 fokon kb. 1 óráig sütjük, légkeveréses módban. Ha a húsi már puha, levesszük a fóliát és további kb 20-25 percig sütjük, egyszer megfordítjuk. Ha szép piros, enyhén ropogós készen van! :) Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszárad. 




Két nap múlva, a maradékot egy serpenyőben chilis mézes fűszerkeverékkel pár evőkanál olajon újrapirítottam....:))

4 megjegyzés:

  1. Ez nagyon klassz étel! A maradék talán még szebb! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Marika! Köszönöm szépen!😊 Ízlett mindenkinek..😃

      Törlés
  2. Nagyon kívánatos látványnak is amit szívesen megkóstolnék! Biztos a korral jön elő hogy a nehéz ételeket nem bírja a gyomrom de egy kis szeletet biztos letudnék gyűrni:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is csak módjával ettem belőle, de legszívesebben felfaltam volna az egész tepsit!😃😃

      Törlés