2020. szeptember 6., vasárnap

Mandulás csokis muffin

 


Ma korán reggel sütöttem ezt a csokis muffint, az alapreceptet kiegészítettem egy kis mandulapehellyel és kakaóporral. Mire a gyerekek felkeltek, már illatozva sorakoztak a tányéron...:))


Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor (kb 50 g)
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 15 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • csipetnyi só
  • 50 g étcsoki
  • 4 evőkanálnyi hámozott, szeletelt mandula (kb. 40 g)
  • 1/2 zacskó sütőpor
  • 2 evőkanál rumaroma
  • két csipetnyi fahéj ( opcionális)

Vaj és liszt a forma kikenéséhez, valamint ízlés szerint cukrozott fahéj és pár szem mandulapehely a tetejére. 

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, légkeveréses módban. A muffin tepsit kivajazzuk, lisztezzük.
  2. A tésztához először a nedves hozzávalókat keverjük össze. A két tojáshoz adjuk a cukrot, az olvasztott vajat, baracklekvárt, rumaromát, 1 dl tejet. Kézi habverővel krémesre keverjük. 
  3. Egy másik tálba szitáljuk a lisztet, belekeverjük a kakaóport, sütőport, sót, fahéjat, hozzáadjuk a kis darabkákra vágott csokit és a mandulapelyhet. Utóbbit a markomban egy kicsit összetörtem.
  4. Végül a lisztes keverékhez keverjük a tojásos krémet. Egy kanál segítségével a tepsi mélyedéseibe adagoljuk, a tetejét megszórjuk pár szem mandulával és cukrozott fahéjjal. 
  5. 20-25 perc alatt készre sütjük, a végén tűpróbával ellenőrizzük. A formában hagyjuk kihűlni. 






1 megjegyzés: