2020. október 22., csütörtök

Fokhagymás sült oldalas, bőrős császár

 



Nagy kedvencünk a tepsis sült husi, jöhet bármilyen variációban. Gyönyörű, nem túl zsíros oldalast találtam a hentesnél, volt itthon pár szelet bőrős császár, azt is mellé pakoltam. A fűszerezést nem bonyolítottam, só, bors és sok fokhagyma. Szerintem isteni lett! Másnap friss kennyére kenve a fűszeres zsír, lilahagymával..jó kis reggelinek való! :)


Hozzávalók:

  • 1 kg oldalas
  • 3-4 szelet bőrős császár
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 dl barna sör
  • 2 evőkanál zsír

  1. Az oldalast a csontok mentén feldaraboljuk, majd alapossan bedörzsöljük a fokhagymával, sózzuk, ízlés szerint borsozzuk. Ugyanígy járunk el a császárral is. Ha van időnk rá, egy óráig pihentetjük. 
  2. Egy nagyobb tepsit kikenünk zsírral, egymás mellé rakosgatjuk a hús szeleteket, meglocsoljuk a sörrel és lefedjük alufóliával. 
  3. 180 fokos előmelegített, lékgeveréses sütőben 1 óráig sütjük. Utána levesszük a fóliát és a ha van grill funkciónk 200 fokon kb. 20 perc alatt ropogósra pirítjuk, egyszer megfordítjuk. Ha nincs, akkor légkeveréses módban pirítjuk, de nem fordítjuk meg. 
  4. Pürével, savanyúsággal tálaljuk. 





3 megjegyzés:

  1. Az oldalas egy nagyon finom husi, ha látok szépet, én is szoktam venni. Nagyon guszta lett a sülted, gyönyörű szeletek, és fincsi is lehetett! 😄 A héten én kelkáposzta főzelékhez sütöttem egy-két szeletet. 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Imádom az oldalast, de sajnos annyira drága lett, ritkábban veszek mostanában. De ez most nagyon jólesett!🙂

      Törlés
  2. Mi is nagyon szeretjük. A legfinomabb húsok a csont mellett vannak. Fenséges lehet a tied.

    VálaszTörlés