2020. október 22., csütörtök

Túrós palacsinta vanília öntettel



Hozzávalók a túrókrémhez:

  • 25 dkg tehéntúró
  • ízlés szerint cukor, nálam 2 evőkanál
  • fél citrom leve és a citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál tejföl

Hozzávalók a palacsintához:

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szóda vagy buborékos ásványvíz
  • csipetnyi só
  • 2 evőkanál olaj a tésztába
  • pár csepp olaj a serpenyőbe az első palacsinta sütésekor

Hozzávalók az öntethez:
  • 1 tasak vanília pudingor
  • 4 csapott evőkanál cukor
  • 6 dl tej
Friss vagy fagyasztott gyümölcs a tetejére. 


  1. Először elkészítjük a túrókrémet. A túrót villával áttörjük, majd hozzáadjuk a cukrot, citromlevet, tejfölt és a citrom reszelt héját. Az egészet alaposan összekeverjük és felhasználásig a hűtőbe tesszük.
  2. Összeállítjuk a palacsintatésztát. A lisztet egy tálba tesszük, beleütjük a tojásokat, megsózzuk, majd adagonként  hozzákeverjük a tejet, szódát. Csomómentesre keverjük. A legvégén belekeverjük az olajat. 
  3. Egy serpenyőben pár csepp olajat melegítünk, és evőkanálnyi adagokkal egyenként kisütjük a palacsintákat. 
  4. A vaníliapudingot elkészítjük a szokás módón, 6 dl tejjel. 
  5. Végül a palacsintákat megtöltjük a túrókrémmel, feltekerjük, meglocsoljuk az öntettel, megszórjuk erdei gyümölccsel.
  6. Melegen és hidegen is egyaránt nagyon finom! :))






Jó étvágyat kívánok!




 

3 megjegyzés:

  1. Ez most ismét egy jól felturbózott finomság!Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozom Évához, nagyon finom lehetett ez a gazdagon elkészített palacsinta, és persze nagyon szép, guszta is! 😄 Látványnak is csodás 😊.

    VálaszTörlés