2020. október 29., csütörtök

Mac and cheese



Nimród mostanában youtube-os főzős videókkal bombáz, hogy Anya...ezt meg ezt főzzük meg. Ez is egy ilyen alkalom szüleménye! Mivel nagyon szeretjük a sajtos tésztát, így nem volt kérdéses, hogy ezt is ki fogjuk próbálni. Igazi sajtos tészta, amerikai módra! :)) Mindenkinek nagyon ízlett, így biztos, hogy másokor is el fogom készíteni, próbáljátok ki! :))


Hozzávalók 3-4 személyre:

  • 30 dkg szarvacska
  • 2,5 dl tej
  • 20 dkg vörös cheddar vagy red leicester sajt ( Lidl)
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • só, bors ízlés szerint
  • csipetnyi szerecsendió ( elhagyható)
  • 2 csapott evőkanál liszt és pici tej a habaráshoz

  1. A tésztát bő, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
  2. Közben elkészítjük a sajtszószt. Egy közepes méretű edényben megmelegítjük a tejet, beletesszük a vajat, majd a reszelt sajtot.
  3. A sajt eleve elég sós, így csak kicsit sózzuk meg, a végén még adhatunk hozzá. Ízlés szerint megszórjuk borssal, szerecsendióval, majd kis lángon addig kevergetjük, míg a sajt teljesen felolvad a tejben. 
  4. A lisztet kevés tejben csomómentesre keverjük és ezzel sűrítjük be a mártást. Egyet rottyantunk rajta és készen is van. Ha szükséges, utánaízesítünk. Én egy pici borst tekertem még rá.
  5. Egy tálba szedjük a tésztát, ráborítjuk a mártást, összekeverjük és tálalhatjuk is. 






Jó étvágyat kívánok!


2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, fincsi lehetett! A tányérjaid is nagyok szépek! 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Kati! A tányérokat imádom, sajnos csak kettő van belőle, vigyázok is rájuk nagyon!🙂

      Törlés