2020. november 1., vasárnap

Székelykáposzta füstölt oldalassal


 Imádom a káposztás ételeket, ez az egyik kedvecem, nem is értem eddig miért maradt ki a receptek közül...:)   Sajnos a fiúk nem szeretik, de Bíborka annál inkább. :)


Hozzávalók:

  • 1,5 kg savanyú káposzta
  • 80 dkg tarja
  • kb. 30-40 dkg füstölt oldalas
  • só, bors, pirospaprika
  • 2-3 babérlevél
  • őrölt kömény ízlés szerint
  • 1 fej vöröshagyma
  • pár evőkanál olaj
  • 3-4 gerezd fokhagyma

  1. Először elkészítjük a pörköltalapot. Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
  2. Beledobjuk a felkockázott tarját, majd pár keveréssel fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk 1-2 csapott evőkanál pirospaprikával, ízlés szerint pár csipetnyi köménnyel. Jól átkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi. Beletesszük a babérlevelet és a csontok mentét feldarabolt oldalast is. 
  3. Fedő alatt félpuhára pároljuk a húst, majd hozzáadjuk a káposztát is. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi és az egészet puhára főzzük. Hústól, káposztától függően 1,5 - 2 óra. Időnként egy fakanállal lazán átforgatjuk, az elfőtt vizet igény szerint pótoljuk. 
  4. Friss kenyérrel, tejfőllel tálaljuk. 




Jó étvágyat kívánok!

2 megjegyzés: