2022. június 6., hétfő

Sült kacsamáj


 Mindig is imádtam a májat, minden formában. Rántva, hagymásan, baconbe tekerve, de az igazi a minden flanc nélküli, zsírban sült máj. A kedvencem a libamáj, de amilyen horrorisztikus áron van, évek óta nem ettem.....maradt a csirkemáj. :)

A kacsamáj valahogy eddig kimaradt az életemből, de nemrég kaptam egy gyönyörű darabot. Meglett az új kedvenc! Zsírban sütöttem, megszórtam nagyon kevés majoránnával, borssal ( szerintem elhagyható) és csak a végén sóztam meg. Melegen isteni finom, puha, krémes volt, hidegen, újhagymával vagy lilahagymával, pirítóssal, paradicsommal...elég sok zsírt engedett ki sütés közben, aminek szintén nagyon örültem :)) Imádjuk a zsíros kenyeret lilahagymával, chilivel. 

 

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb hízott kacsamáj
  • 1 evőkanál zsír
  • ízlés szerint fűszerek ( majoránna, bors)

  

Elkészítés: 

  1. A kacsamájat feldaraboljuk, ízlés szerint befűszerezzük. Én egy kicsi borssal, majorannával szórtam meg, de szerintem legközelebb ez sem kell. 
  2. Egy serpenyőben kb 1 evőkanálnyi zsírt olvasztottam, beletettem a májat és közepes lángon oldalanként 2-2 percig sütöttem. Lefedve kb. 10 percig pihentettem, utána tálaltam. Friss kenyérrel, paradicsommal, újhagymával ettük. :)

 
 
 

 
 

 

Jó étvágyat kívánok!

Verus

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése