2022. június 3., péntek

Rántott harcsafilé petrezselymes újkrumplival


 

Imádom a rántott halat, a harcsafilét meg különösen, nem olyan száraz, szálkamentes és nem utolsó sorban nagyon finom :) Ma sikerült egész baráti áron új krumplit venni, így adta magát , hogy  hal mellé petrezselymes krumpli készül, tartármártással. :)

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg afrikai harcsafilé 
  • liszt, 2 tojás, zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
  • 1,5 kg újkrumpli
  • 5-7 dkg vaj
  • 1 nagy csokor petrezselyem

 

Elkészítés:

  1.  A halat  3-4 cm-es csíkokra vágom, besózom. Közben előkészítem a krumplit.
  2. Az újkrumplit megpucolom de úgy, hogy egy éles vagy recés késsel csak lekaparom a héját. Felesleges teljesen megpucolni, mert a héja szinte hártyavékony.
  3. Kockákra vágom és sós vízben kb. 10 perc alatt puhára főzöm.
  4. Míg fő a krumpli, a szokásos módon bepanírozom a halat. Liszt, tojás, morzsa.
  5. A megpuhult krumplit leszűröm, utána egy nagyobb serpenyőben vagy lábosban megolvasztom a vajat.
  6. Beleteszem a krumplit, jól áforgatom, sózom, és pár percig közepes lángon pirítom. Végül hozzáadom az apróra vágott petrezselymet is.
  7. A halat közepes lángon, forró olajban megsütöm. Kb. 6-8 perc alatt.

 






 

Jó étvágyat kívánok!

Verus

 

5 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta jó nagyokat nyeltem közbe ! Mákos tészta volt ebédre nálunk amit szeretek de azért bevállalnék most egy kis szeletet ebből a halacskából is:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Cseréljünk!😄 Imádom a mákos tésztát...❤

      Törlés
  2. De guszta, mi is szívesen megennénk! Szeretjük a halakat, főleg az ilyen szálka nélküli, nemes fajtákat 😊. Csak ne lenne ilyen drága....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. Igen, sajnos tényleg nem olcsó...általában akkor veszek én is, ha akciós.🙂🌼

      Törlés