Imádom a rántott halat, a harcsafilét meg különösen, nem olyan száraz, szálkamentes és nem utolsó sorban nagyon finom :) Ma sikerült egész baráti áron új krumplit venni, így adta magát , hogy hal mellé petrezselymes krumpli készül, tartármártással. :)
Hozzávalók:
- 50 dkg afrikai harcsafilé
- liszt, 2 tojás, zsemlemorzsa
- só
- olaj a sütéshez
- 1,5 kg újkrumpli
- 5-7 dkg vaj
- 1 nagy csokor petrezselyem
Elkészítés:
- A halat 3-4 cm-es csíkokra vágom, besózom. Közben előkészítem a krumplit.
- Az újkrumplit megpucolom de úgy, hogy egy éles vagy recés késsel csak lekaparom a héját. Felesleges teljesen megpucolni, mert a héja szinte hártyavékony.
- Kockákra vágom és sós vízben kb. 10 perc alatt puhára főzöm.
- Míg fő a krumpli, a szokásos módon bepanírozom a halat. Liszt, tojás, morzsa.
- A megpuhult krumplit leszűröm, utána egy nagyobb serpenyőben vagy lábosban megolvasztom a vajat.
- Beleteszem a krumplit, jól áforgatom, sózom, és pár percig közepes lángon pirítom. Végül hozzáadom az apróra vágott petrezselymet is.
- A halat közepes lángon, forró olajban megsütöm. Kb. 6-8 perc alatt.
Jó étvágyat kívánok!
Verus
Nagyon guszta jó nagyokat nyeltem közbe ! Mákos tészta volt ebédre nálunk amit szeretek de azért bevállalnék most egy kis szeletet ebből a halacskából is:-))
VálaszTörlésCseréljünk!😄 Imádom a mákos tésztát...❤
TörlésDe guszta, mi is szívesen megennénk! Szeretjük a halakat, főleg az ilyen szálka nélküli, nemes fajtákat 😊. Csak ne lenne ilyen drága....
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
TörlésIgen, sajnos tényleg nem olcsó...általában akkor veszek én is, ha akciós.🙂🌼
Törlés