·
50 dkg liszt
·
2 evőkanál olaj
·
1 csomag szárított
élesztő
·
1 kiskanál só
· csipetnyi bors
·
1 kis pohár natúr
joghurt (150 g)
·
2-2,5 dl víz
·
1 gerezd fokhagyma +
kb. 5 evőkanál olaj
A szoba-hőmérsékletű hozzávalókat egy nagy keverőtálban összekeverjük és egy
közepesen lágy, de rugalmas tésztát dagasztunk. Konyharuhával lefedve meleg
helyen 30 perc alatt a duplájára kelesztjük. Utána lisztezett deszkára borítjuk, jól átgyúrjuk,
8 egyenlő részre osztjuk, gömbölyítjük és kb. 10 percig pihentetjük.
Egyenként 2-3 mm vékony kör alakúra nyújtjuk. Egy serpenyőt vékonyan megkenünk olajjal és felhevítjük.
Forró serpenyőben kezdve néhány perc alatt megsütjük. Ha már foltos, akkor fordítjuk meg,
oldalanként kb. 2-3 perc kell neki, közepes lángon. 3-4 db után ujra kicsit megolajozzuk a serpenyőt.
Bármilyen feltéttel szuper, fokhagymás olajjal, vagy akár mint a lángos, sajtos tejfölösen is nagyon finom.
A gyerekeim
imádták, koktélparadicsommal szinte az egészet felfalták. Gulyásleves mellé
sütöttem pogácsa helyett, legközelebb duplázni fogom az adagot, hogy nekem is
jusson :-))