Életem első kísérlete ezen a téren, de így elsőre is igazán jól sikerült. :) Kívül roppanós, belül omlós, puha...mellé egy kis vanília fagyi...:)
- 30 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
- 25 dkg porcukor vagy 30 dkg nádcukor
- 4 M-es tojás
- 12 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- egy evőkanálnyi rumaroma
- csipetnyi só
- A csokoládét a vajjal gőz felett felolvasztjuk,majd hagyjuk kihűlni. Belekeverjük a rumaromát.
- Az egész tojásokat a cukorral együtt jó habosra keverjük, legjobb a robotgép legmagasabb fokozatán dolgozni. Szép sűrű, fényes habot kell, hogy kapjunk.
- A felvert tojáshabba belekeverjük a kihűlt csokikrémet.
- Majd kanalanként beleszitáljuk a lisztet, megsózzuk és a robotgép legalacsonyabb fokozatán összekeverjük.
- Egy 20x30-as tepsit kibélelünk sütőpapírral, (az enyém pár centivel nagyobb) beleöntjük a masszát és simára egyengetjük.
- 180 fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a tetején már érezhető a vékony réteg, picit repedezik.....de óvatosan megnyomkodva alatta még puha.
- Langyosan szeleteljük.
Hű de fincsit sütöttél! Persze úgy könnyű, ha ilyen lelkes kis segítőd is van :-)
VálaszTörlésNagyok lettek a gyerkőceid, szépek vagytok így együtt, és örülök, hogy újra láthatok egy finomságot tőled :-)
Köszönöm Kati! Bizony, megnőttek! :) Én is meglepődtem, hogy milyen rég nem jelentkeztem, nem ígérem, hogy sokszor, de igyekszem új recepteket feltenni. Sajnos egyre kevesebb időm van...
VálaszTörlésDe rég sütöttem ilyet, de a képektől megjött a kedvem.... 🙂
VálaszTörlés