A rántott hús örök klasszikus, simán, vagy töltve, mindig bevethető, a gyerekek és bevallom az én nagy kedvencem is. Most fetával és fekete olívával töltöttem, nagyon finom ízvilág így együtt. A terv az volt, hogy holnap ebédre is marad, de szinte mind elfogyott. Így holnap újratervezés...:))
Igaz, hogy majd kipukkadnak, de megették...:)))
1 kg csirkemellfiléből készült, egyben volt lefagyasztva, így lett vacsi 4 személyre. A filéről vékony kis darabkák, csíkok lejöttek, azokat hagyományosan bepanírozva sütöttem ki. Rizibizivel tálaltam.
Hozzávalók 4 nagy töltött szelethez:
- 1 kg csirkemell filé
- só
- feta sajt, kb 10 dkg
- kb 8 -10 fekete olívabogyó
- liszt, tojás, morzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A filéről levágjuk a kis oldalsó darabokat, majd hosszában bevágjuk. Széthajtjuk, majd enyhén kiklopfoljuk. Megsózzuk. Ha két szeletre sikerült vágnunk, persze az sem baj, ugyanígy járunk el, a lényeg, hogy a felső szelet teljesen befedje az alsót, töltelékkel együtt.
- A fetasajtot kb 1 cm vastagra vágjuk, rátesszük a husi közepére, mellé pár db félbe vágott olívát.
- Összehajtjuk, a széleit összenyomkodjuk és a szokásos módon bepanírozzuk. Liszt, felvert tojás, morzsa. A tojást megsózzuk. A morzsában jól meghempergetjük, többször átfordítjuk a széleit lenyomkodjuk. Tányéron legalább 10 percig pihentetjük sütés előtt. Így a panír jól összetapad, sütés közben nem fog szétnyílni. Sütés előtt még összenyomkodom egy kicsit a széleit, biztos ami biztos alapon! :))
- Végül forró olajos serpenyőben vagy lábosban közepes lángon kb. 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. Én annyi olajat teszek, hogy a tetején is ellepje, kb félidőben egyszer megfordítom. Miután betettem az olajba, várok pár percet, utána lefedem 2-3 perce, majd anélkül sütöm tovább. Nálam így vált be, így tuti nem marad nyers a közepe. :))
De guszta husikat sütöttél, nagyon finom lehetett ezzel a töltelékkel😊! Nem is csodálom hogy ebből degeszre ették magukat a gyerekek 😄.
VálaszTörlésÉn is szoktam különböző sajtokkal, sonkával vagy szilvával tölteni csirke vagy pulyka mellet, sokkal jobbak mint a sima rántott hús. Lehet bátran variálni az ízeket...