Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kisgyermek anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Verus

2011. december 28., szerda

Gombás mártogatós


·        5 közepes fej gomba
·        1 fej vöröshagyma
·        1 gerezd fokhagyma
·        15 dkg margarin
·        3,5 dl tejföl
·        só, bors, csipetnyi morzsolt majoránna
·        fél csokor petrezselyem zöld
·        csipetnyi pirospaprika
·        ½ kiskanál cukor


A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk és a margarinban gyakori kevergetéssel, közepes lángon puhára pároljuk, majd enyhén megpirítjuk. A gombákat megpucoljuk, majd cikkekre vágva vékonyan szeleteljük. Hozzáadjuk a megpirított hagymához a zúzott fokhagymával együtt és jól átkeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, beletesszük az apróra vágott petrezselyem zöld felét., morzsolt majoránnát Megszórjuk egy csipetnyi pirospaprikával. Fedővel lefedve 3-4 percig pároljuk, majd a fedőt levéve, óvatosan hozzákeverjük a tejfölt is. Addig főzzük kis lángon, míg a tejföl is felforr. Folyamatosan kevergetni kell, különben a tejföl összeugrik és csomós lesz. Végül beleszórjuk a maradék petrezselyem zöldet és ha szükség, utána ízesítünk, sóval, borssal, pici cukorral.
Kis tálkákban adagolva, friss kenyérrel tálaljuk. 




1 megjegyzés:

  1. Pici cukrot én is mindig teszek bele, kiemeli az ízeket.Piritós kenyérrel szoktuk enni.Nagyon finom. :-)

    VálaszTörlés