Igen, nálunk sincs mindig rendes házi étel...:)) Ezt a bolognait a karantén ideje alatt fejlesztettem ki, hogy legyen valami, amit nagyon gyorsan összeüthetek. Korábban sokféle gyári szószt kipróbáltam, igazán egyik sem vált be, de ez a Lidlis, sült baconnel feltúrbózva egész finom!
Szóval néha nálunk is becsúsznak a félkész kaják! :)))
Hozzávalók:
- 1 üveg bolognai szósz (nálam Lidli)
- 30 dkg szarvacska
- 20 dkg bacon
- só, bors
- olaj
- 5 dkg sajt ( nálam füstölt trappista vagy edami)
- pár levél friss bazsalikom (elhagyható)
- A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük.
- A bacont kis kockákra vagy csíkokra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk.
- A kifőtt tésztát leszűrjük, tálba szedjük, rákanalazzuk a pirított bacont, hozzáadjuk a bolognai szószt és a reszelt sajtot, friss bazsalikomlevelet.
- Az egészet alaposan átkeverjük, ha szükséges sózzuk, megszórjuk kis borssal, majd 180 fokos előmelegített sütőben 10 percig pirítjuk.
- Tálaláskor ízlés szerint még reszelhetünk rá sajtot.
Jó étvágyat kívánok!
Nagyon guszta! Nálunk is előfordulnak a gyári dolgok, néha az is jó. Általában finomak, ízletesek. 😀
VálaszTörlésSzerintem is! Nem kell mindig órákig főzni..🙂
Törlés