Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2020. június 9., kedd

Szupergyors baconos bolognai tészta



Igen, nálunk sincs mindig rendes házi étel...:)) Ezt a bolognait a karantén ideje alatt fejlesztettem ki, hogy legyen valami, amit nagyon gyorsan összeüthetek. Korábban sokféle gyári szószt kipróbáltam, igazán egyik sem vált be, de ez a Lidlis, sült baconnel feltúrbózva egész finom!
Szóval néha nálunk is becsúsznak a félkész kaják! :)))

Hozzávalók:
  • 1 üveg bolognai szósz (nálam Lidli)
  • 30 dkg szarvacska
  • 20 dkg bacon
  • só, bors
  • olaj
  • 5 dkg sajt ( nálam füstölt trappista vagy edami)
  • pár levél friss bazsalikom (elhagyható)

  1. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük.
  2. A bacont kis kockákra vagy csíkokra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk.
  3. A kifőtt tésztát leszűrjük, tálba szedjük, rákanalazzuk a pirított bacont, hozzáadjuk a bolognai szószt és a reszelt sajtot, friss bazsalikomlevelet. 
  4. Az egészet alaposan átkeverjük, ha szükséges sózzuk, megszórjuk kis borssal, majd 180 fokos előmelegített sütőben 10 percig pirítjuk. 
  5. Tálaláskor ízlés szerint még reszelhetünk rá sajtot. 




Jó étvágyat kívánok!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Nálunk is előfordulnak a gyári dolgok, néha az is jó. Általában finomak, ízletesek. 😀

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is! Nem kell mindig órákig főzni..🙂

      Törlés