Nimród mostanában youtube-os főzős videókkal bombáz, hogy Anya...ezt meg ezt főzzük meg. Ez is egy ilyen alkalom szüleménye! Mivel nagyon szeretjük a sajtos tésztát, így nem volt kérdéses, hogy ezt is ki fogjuk próbálni. Igazi sajtos tészta, amerikai módra! :)) Mindenkinek nagyon ízlett, így biztos, hogy másokor is el fogom készíteni, próbáljátok ki! :))
Hozzávalók 3-4 személyre:
- 30 dkg szarvacska
- 2,5 dl tej
- 20 dkg vörös cheddar vagy red leicester sajt ( Lidl)
- 5 dkg vaj vagy margarin
- só, bors ízlés szerint
- csipetnyi szerecsendió ( elhagyható)
- 2 csapott evőkanál liszt és pici tej a habaráshoz
- A tésztát bő, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
- Közben elkészítjük a sajtszószt. Egy közepes méretű edényben megmelegítjük a tejet, beletesszük a vajat, majd a reszelt sajtot.
- A sajt eleve elég sós, így csak kicsit sózzuk meg, a végén még adhatunk hozzá. Ízlés szerint megszórjuk borssal, szerecsendióval, majd kis lángon addig kevergetjük, míg a sajt teljesen felolvad a tejben.
- A lisztet kevés tejben csomómentesre keverjük és ezzel sűrítjük be a mártást. Egyet rottyantunk rajta és készen is van. Ha szükséges, utánaízesítünk. Én egy pici borst tekertem még rá.
- Egy tálba szedjük a tésztát, ráborítjuk a mártást, összekeverjük és tálalhatjuk is.
Jó étvágyat kívánok!
Nagyon guszta, fincsi lehetett! A tányérjaid is nagyok szépek! 😊
VálaszTörlésKöszönöm Kati! A tányérokat imádom, sajnos csak kettő van belőle, vigyázok is rájuk nagyon!🙂
Törlés