Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2011. július 10., vasárnap

Tárkonyos csirkeraguleves

   

·        40 dkg csirkemell
·        20 dkg gomba
·        2-2 sárgarépa, fehérrépa
·        2 nagyobb krumpli
·        1 vöröshagyma
·        2-3 gerezd fokhagyma
·        szárított morzsolt tárkony
·        2 dl 20%-os főzőtejszín
·        só, bors, vegeta
·        3-4 evőkanál citromlé
·        2 evőkanál liszt
·        olaj

A hagymát apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon gyakori kevergetéssel megdinszteljük. Ha már szép üveges, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és levéve a tűzről átkeverjük. A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk, majd hozzáadjuk a hagymához és fehéredésig pirítjuk.  A gombát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk és hozzáadjuk a húshoz. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk két -három csipetnyi tárkonnyal és jól átkeverjük az egészet. Felöntjük kb. 2 liter vízzel és megszórjuk egy kiskanál vegetával. Ha van húsleves alaplevünk, víz helyett azt használjunk. 
Fedő alatt kis lángon negyed óráig főzzük, majd hozzáadjuk a karikákra vágott répákat valamint a felkockázott krumplit is. Ezután hozzákeverjük a tejszínt is, ezzel egyszer fellobbantjuk. Két kanál lisztet egy kis vízzel csomómentesre keverünk és ezzel behabarjuk a levest és további 4-5 percig takarékon forraljuk. Ne hagyjuk magára, a liszt miatt könnyen leéghet, néha kevergessük meg.   Ha szükséges, utánaízesítünk sóval, borssal, tárkonnyal. A végén ízlés szerint citromlevet adunk hozzá.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta a levesed, és nagyon szeretjük. Az egyik legfinomabb leves.:-)

    VálaszTörlés