A franciák közkedvelt tejes pitéje...Gyakran sütöm, gyorsan és könnyen összerakható és nagyon finom! A lényege egy sűrű palacsintatészta, így az adagokat sem szoktam pontosan kimérni. A receptben is körülbelüli adagokat írok, de szerintem érteni fogjátok! :)) A darált mandulát dióval is helyettesíthetjük.
Szoktam zöldséges, sonkás sós változatot is készíteni, vacsira tökéletes megoldás. Főleg, ha maradékok lapulnak a hűtőben. :)
Hozzávalók:
- 6-7 db körte ( nálam most vilmos)
- 3 tojás
- kb 20 dkg liszt
- 6 evőkanál darált mandula
- csipetnyi só
- 1 tasak sütőpor
- 10 dkg cukor (nekünk ennyi elég volt, de ha valaki édesebben szereti, tegyen többet)
- 6 evőkanál barna cukor
- 2 evőkanál vanília aroma
- kb. 4-5 dl tej
- porcukor a tetejére
Elkészítés:
- A piteformát ( az enyém 28 cm-es) vajazzuk, lisztezzük.
- A körtéket félbevágjuk, kivágjuk a magházat majd vékonyan felszeleteljük.
- A forma alját kirakjuk körtével, valamennyit hagyunk a tetejére is.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alul felül sütés mód.
- Ezután elkészítjük a tésztát. A lisztet, darált mandulát, tojásokat, cukrot, sütőport, sót, vaníliaaromát egy nagy tálba tesszük és adagonként hozzáadva a tejet, sűrű palacsintatésztát keverünk.
- A körtéket megszórjuk 3 evőkanál barnacukorral, majd ráöntjük a tésztát.
- A tetején elrendezgetjük a félretett körteszeleteket, megszórjuk a maradék barnacukorral és betoljuk a meleg sütőbe.
- Kb. 50 percig sütjük. A tészta még kissé remegős, mikor már készen van. A formában hagyjuk kihűlni, utána szeletelhetjük. Ha sütés közben nagyon pirulna a teteje, fedjük le lazán alufóliával.
- Miután kihűlt, szórjuk meg porcukorral.
Ismét egy jó kis receptet hoztál , nagyon guszta és finom lehet.
VálaszTörlésKöszönöm szépen Éva! Próbáld ki nyugodtan, nagyon könnyen és gyorsan készen van, és tényleg finom!🥰
TörlésMilyen régóta készülök erre is! Anyukám gyakran sütött, de gyümölcsök nélkül.
VálaszTörlésHallottam már, hogy van aki teljesen natúr, minden nélkül süti a tejes pitét, biztos úgy is nagyon finom!🙂🥰
Törlés