Ez is egy első alkalmas süti, mostanában a bezártság miatt sok olyan receptet próbálok ki, amire eddig nem jutott időm. Annyira egyszerűen és gyorsan össze lehet rakni, hogy sajnálom, miért nem próbáltam ki korábban. Isteni finom, lágy a tésztája, az alja pedig.... ami eredetileg a teteje volt, ropogósra sül és ami csoda, hogy később is az marad. :) Azt hiszem ez lesz a család új kedvenc pitéje!
Hozzávalók:
- 3 nagyobb pirosalma
- 4 tojás
- 20 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- kevés vaj a kenéshez
- őrölt fahéj
- 1 tasak vaníliás cukor
- Az almákat meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és vékonyan felszeleteljük.
- Egy kapcsos tortaformát ( az enyém 26 cm-es) sütőpapírral kibélelünk, kivajazzuk, megszórjuk a vaníliás cukorral.
- Beleborítjuk az almát, megszórjuk fahéjjal.
- Az egész tojásokat a cukorral kézi robotgéppel habbá verjük, kb 6-7 perc, majd kanalanként beleszitáljuk a lisztet és óvatosan elkeverjük.
- A tésztát ráborítjuk az almára, egy villa segítségével enyhén megkeverjük, hogy az almák közé is jusson a tésztából.
- 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, alul felül sütés módban kb. 40-45 percig sütjük. Légkeveréssel pár perccel korábban készen van, tűpróbával ellenőrizzük, hogy biztosan megsült a belseje.
- Rácsra téve hagyjuk kihűlni, a tortaforma karimáját amint tudjuk, levesszük.
- Ha már teljesen kihűlt, egy tányért helyezünk a pitére és átfordítjuk. Leszedjük a sütőpapírt és az almás részt megszórjuk fahéjas porcukorral.
Jó sütögetést kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése