Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2011. január 30., vasárnap

Gyümölcsleves

" Ez egy kifejezetten téli változat, friss gyümölcsök híján. A nyáron eltett befőttek határozottan kívánkoztak egy finom gyümölcslevesbe, nagy sikere volt itthon."



·        1 üveg cseresznye vagy meggybefőtt
·        1 üveg szilvabefőtt
·        1 üveg almabefőtt
·        1 tojás sárgája
·        1,5 dl tejfől
·        2-3 evőkanál liszt
·        tejszínhab

A hozzávalókat aszerint írtam össze, hogy milyen befőttek díszelegtek a kamrám polcain. Lehet persze másként is összeválogatni a gyümölcsöket. Ha házi befőttet használunk, nagy valószínűséggel találunk benne fahéj és szegfűszegdarabokat, ezeket érdemes kiszedegetni. Ezután a befőtteket összeöntjük egy lábasban és néhány percig lassú tűzön felforraljuk, hogy az ízek összeérjenek. Néhány kanál lisztet csomómentesre keverünk annyi vízzel, hogy egy nem túl sűrű masszát kapjunk. Ezt folytonos kevergetés mellett hozzáadjuk a leveshez és néhány percig kevergetve felforraljuk. Ezután a tojássárgát egy kis tálkában elkeverjük a tejföllel, majd a forró levesből hozzáadunk egy merőkanálnyit és jól összekeverjük. Ezt a keveréket beleöntjük a levesbe és elkeverjük, majd a lábost levesszük a tűzről. Már nem forraljuk fel ismét, mert akkor a tejföl összeugrik, hanem csak melegítjük. Tejszínhabbal díszítve tálaljuk. Hidegen és melegen is nagyon ízletes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése