Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2021. február 10., szerda

Milánói sertésborda


A kisebbik fiam nagy kedvence, sokszor rendelek neki, míg a másik kettő pizzát majszol, ő ezt kanalazza lelkesen. :)))  Így gondoltam ideje lesz itthon elkészíteni, olcsóbb és sokkal finomabb is! Nem is értem miért hagytam ki eddig... :)


Hozzávalók a spagettihez:

  • kb 15 dkg kisebb csiperkegomba
  • 1 vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg sonka ( nálam most milánói tálalósonka)
  • 2 dl sűrített paradicsom
  • só, bors
  • 2-3 csipetnyi morzsolt oregánó
  • csipetnyi cukor (nálam barna)
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 30 dkg spagetti vagy makaróni

A rántott húshoz:

  • 4-5 szelet vékonyra kiklopfolt sertéskaraj
  • 2 tojás
  • liszt, zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

  1. A gombákat alaposan megmossuk és szárával együtt vékony szeletekre vágjuk. Én nem szoktam megpucolni. Egy nagyobb serpenyőben 1 kanál olívaolajon mindkét oldalát megpirítjuk, majd kiszedjük egy tányérra.
  2. A maradék olajhoz adunk még egy keveset és ezen üvegesre pároljuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, átkeverjük, majd amikor már érezzük az illatát hozzáadjuk a felkockázott sonkát is. 
  3. Kicsit lepirítjuk, majd mehet bele a paradicsompüré és a fűszerek. Hozzáadjuk a korábban megpirított gombát is. 
  4. Kevés vízzel felöntjük és kb 10 perc alatt összefőzzük. A végén utána ízesíthetünk, én egy kis barnacukrot is teszek bele, enyhíti a paradicsom savasságát. 
  5. Míg készül a mártásunk, bő sós vízben kifőzzük a spagettit vagy makarónit.
  6. Egy nagy tűzálló tálban végül összekeverjük a tésztát a mártással.
  7. A rántott húst a szokásos módon készítjük: a husit vékonyra klopfoljuk, picit megsózzuk, majd bepanírozzuk. Liszt, felvert tojás és végül zsemlemorzsa. Bő olajban, közepes lángon oldalanként kb 5-6 perc alatt megsütjük. 
  8. Végül a rántott húsokat ráhelyezzük a spagettire, megszórjuk reszelt sajttal és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe. Addig sütjük, míg a sajt elolvad.




Jó étvágyat kívánok!


4 megjegyzés:

  1. Még nem ettem, de szívesen megkóstolnám. Guszta, nagyon finom lehet, jó ízlése van a fiadnak! 😁

    VálaszTörlés
  2. Na most aztán jó nagyokat nyeltem ahogy néztem ezt a finomságodat:) Tudnám szeretni bár még eddig nem volt szerencsém megkóstolni sajnos!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva! Próbáld ki egyszer, nem túl bonyolult és nagyon finom!🙂

      Törlés