Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- só, bors, majoránna
- két csipet pirospaprika
- 2 babérlevél
- 1 evőkanál ecet
- cukor ízlés szerint, nálam kb. 1 evőkanál
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- pár evőkanál olaj
- A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk és az olajon gyakran kevergetve üvegesre dinszteljük, a végén levesszük a tűzről és megszórjuk pirospaprikával.
- Hozzáadjuk a kis kockákra vágott krumplit és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, beletesszük a babérleveleket, ízesítjük cukorral, borssal, majoránnával. A krumplit puhára főzzük, az elfőtt vizet pótoljuk.
- Közben elkészítjük a tejfölös habarást. A tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet, kis vizet is adhatunk hozzá, hogy krémesebb legyen.
- Végül a megfőtt krumpli levéből egy merőkanálnyit teszünk a habarásunkhoz, összekeverjük, majd hozzáadjuk a krumplihoz. Pár percig még folyamatosan kevergetve főzzük, míg a főzelék besűrűsödik. Ízlés szerint hozzákeverünk egy evőkanál ecetet, illetve ha szükséges, utánaízesítünk.
- Feltétként pörkölt, fasírt, sült kolbász illik hozzá.
Jó étvágyat kívánok!
Nagyon guszta, nálunk is kedvenc a krumplifőzelék 😊 én is hasonlóképpen csinálom, csak majoránnát nem szoktam beletenni. Legközelebb majd kipróbálom 😊
VálaszTörlésÉn is másképp készítem, de biztos finom így is. Inkább levesnek esszük tejfölösen.
VálaszTörlésÉn is másképp készítem. Inkább levesnek esszük tejfölösen, de finom lehet így is.
VálaszTörlés