Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2020. május 23., szombat

Tejfölös krumplifőzelék sült kolbásszal



Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • só, bors, majoránna
  • két csipet pirospaprika
  • 2 babérlevél
  • 1 evőkanál ecet
  • cukor ízlés szerint, nálam kb. 1 evőkanál
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • pár evőkanál olaj

  1. A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk és az olajon gyakran kevergetve üvegesre dinszteljük, a végén levesszük a tűzről és megszórjuk pirospaprikával. 
  2. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott krumplit és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, beletesszük a babérleveleket, ízesítjük cukorral, borssal, majoránnával. A krumplit puhára főzzük, az elfőtt vizet pótoljuk.
  3. Közben elkészítjük a tejfölös habarást. A tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet, kis vizet is adhatunk hozzá, hogy krémesebb legyen. 
  4. Végül a megfőtt krumpli levéből egy merőkanálnyit teszünk a habarásunkhoz, összekeverjük, majd hozzáadjuk a krumplihoz. Pár percig még folyamatosan kevergetve főzzük, míg a főzelék besűrűsödik. Ízlés szerint hozzákeverünk egy evőkanál ecetet, illetve ha szükséges, utánaízesítünk. 
  5. Feltétként pörkölt, fasírt, sült kolbász illik hozzá. 



Jó étvágyat kívánok!

3 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, nálunk is kedvenc a krumplifőzelék 😊 én is hasonlóképpen csinálom, csak majoránnát nem szoktam beletenni. Legközelebb majd kipróbálom 😊

    VálaszTörlés
  2. Én is másképp készítem, de biztos finom így is. Inkább levesnek esszük tejfölösen.

    VálaszTörlés
  3. Én is másképp készítem. Inkább levesnek esszük tejfölösen, de finom lehet így is.

    VálaszTörlés