Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kisgyermek anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Verus

2011. november 18., péntek

Sonkás gombás batyuk



·        75 dkg leveles tészta ( fagyasztott)
·        4 száraz zsemle
·        kb. 1,5 dl tej
·        1 + 1 tojás
·        2 gerezd fokhagyma
·        1 konzerv szeletelt gomba (30-35 dkg)
·        30 dkg sonkavagdalt
·        csipetnyi só, bors
·        1 csokor petrezselyem
·        kb. 15 dkg reszelt sajt a tetejére


A zsemléket felkockázzuk és a langyos tejbe beáztatjuk. Ha felszívta a tejet, hozzáadjuk a villával összetört sonkavagdaltat, gombát, az apróra vágott petrezselymet, zúzott fokhagymát és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tojást felverünk, majd hozzáadjuk a töltelékhez és az egészet állni hagyjuk kb. egy fél óráig, hogy az ízek összeérjenek.  A tésztát felengedés után vékonyra kinyújtjuk és 10 x 10 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére egy evőkanálnyi tölteléket halmozunk, majd a széleit átellenben felül összecsípjük. Lekenjük a másik felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése