Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kisgyermek anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Verus

2011. december 31., szombat

Tejszínes gyümölcsrizs

 


·        20 dkg rizs
·        2 dl víz
·        5 dl tej
·        10 dkg cukor
·        1 csomag vaníliás cukor
·        1 csipetnyi só
·        1 citrom reszelt héja
·        10 dkg margarin
·        4 dl habtejszín
·        2 dl rózsa vagy málna szörp
·        500 g fagyasztott erdei gyümölcs


A rizst többször átmossuk, majd 2 dl forrásban lévő vízbe tesszük. A legkisebb lángon fedő alatt addig főzzük, amíg a vizet fel nem szívja, néhányszor óvatosan átkeverjük.  Majd hozzáöntjük a tejet, beletesszük a sót, cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, valamint a margarint. Lefedve takarékon 8-10 percig forraljuk, majd lekapcsoljuk a főzőlapot és fedő alatt, a gőzben hagyjuk megpuhulni. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd a kihűlt rizshez keverjük. Kelyhes poharakba, kis tálkákba rétegezve szedjük. Legalulra rizs kerüljön, rá egy-két evőkanálnyi szörp, majd a gyümölcsök és így tovább. Felülre gyümölcsök kerüljenek. A fagyasztott gyümölcsszemeket nem kell kiolvasztani. Fogyasztás előtt néhány órára tegyük hűtőszekrénybe, hidegen tálaljuk.
5-6 adag lesz belőle.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése