Néhány kacsamell és comb lapult a fagyasztóban, éppen ideje volt megsütni. Sokan félnek a kacsasütéstől, mondván száraz cipőtalp lesz a vége. Én évek óta az alábbi módon sütöm, legyen az egész kacsa, comb vagy a mellrésze. Elronthatatlan! A végén ropogós bőrű, omlós kacsahúsi kerül a tányérra...:)
Hozzávalók:
- pár db kacsamell
- 2 evőkanál olaj
- só
- A kacsamellet és combot, nálam 3-3 db, egy enyhén kiolajozott jénai tálba fektetünk, enyhén sózzuk. Fűszerezést nem igényel, külön vizet sem teszünk hozzá! Opcionálisan tehetünk hozzá 2-3 gerezd fokhagymát.
- A jénait a tetejével együtt betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe. Másfél óráig, légkeveréses módban sütjük, majd levesszük a fedőt és ha lehet, grill módban addig sütjük, míg a teteje ropogósra pirul. Nálam ez kb. további 20 perc volt, 200 fokon. Ha nincs grill funkció, akkor felső sütés.
- Pürével tálaljuk, párolt káposzta vagy egyéb savanyúság illik mellé, nálam most paradicsomsaláta volt. Ehhez pár paradicsomot vékonyan felszeletelünk, sózzuk, egy kanál cukorral ízesítjük, pici ecettel összekeverjük .
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése