Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2011. október 15., szombat

Pikáns csirkesült zöldségágyon



·        1 kg csirkecomb, szárny vegyesen
·        1 zacskó csirkesült fűszerkeverék
·        2-2 közepes méretű sárgarépa, fehérrépa
·        1 közepes méretű erős paprika
·        2-3 kisebb vöröshagyma
·        4-5 gerezd fokhagyma
·        6-7 kisebb tv paprika
·        2 paradicsom
·        3-4 vékony szelet szalonna
·        Kb. 1,5 dl olaj


Az étel készítésekor a cél az volt, hogy egy nem túl csípős, de ugyanakkor pikáns ízű sült csirkét kapjunk, amit azért még a gyerekek is örömmel fogyasztanak. A fűszerkeverék kiválasztásánál ez járt a fejemben, ezért egy gyrosos és egy önmagában meglehetősen csípős Kentucky ízesítésű mellett döntöttem. De persze használhatunk csak egyfélét is. A kettőt összekeverve készítettem el a pácot. A zacskó hátoldalán levő felhasználási utasítással ellentétben, nem használtam fel az egészet, hanem  mindkét zacskónak kb. az 1/3-at. Ha egy zacskót vettünk,  annak is elég a fele, ha az egészet rákenjük, szerintem túl fűszeres lesz.
A csirkecombokat, szárnyakat alaposan megmossuk, majd lecsepegtetjük. A combokat a csont mellett egy éles késsel enyhén bevagdossuk, majd az olajjal elkevert fűszerkeverékkel bedörzsöljük. Egy tálba tesszük, lefedjük majd legalább egy fél napra a hűtőszekrénybe tesszük.

A répaféléket, paradicsomot, hagymát, fokhagymát megpucoljuk, félbevágjuk, a paprikákat megmossuk, de nem csumázzuk ki. Ha nagyok a paprikák, félbevágjuk őket is. Elég nagy adag, szükség lesz a lehető legnagyobb tepsinkre. Az erős paprikát elhelyezzük a tepsi közepén, majd köré rendezgetjük a csirkecombokat, szárnyakat és közé rakosgatjuk a különböző zöldségeket. A beirdalt szalonnaszeleteket is rápakoljuk.  Külön vizet nem igényel, amit a zöldségek kiengednek, bőven elég, hogy a végén hogy finom szaftja legyen. Alufóliával lezárjuk, és 35-40 percre betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe. Utána a fóliát levéve, ropogósra sütjük. Héjában sült burgonyával, pürével tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése