Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2020. december 20., vasárnap

Duplán sütött krémes, sajtos-baconos burgonya



A gyerekek nagy kedvence, gyakran készítem nekik :))

Hozzávalók:
  • 6-7 nagyobb burgonya
  • kb 15 dkg reszelt vagy szeletelt sajt
  • 10 dkg bacon
  • csipetnyi őrölt szerecsendió
  • só ízlés szerint
  • 1,5 dl meleg tej
  • 5 dkg vaj

  1. A burgonyákat megmossuk, villával mindkét oldalát megszurkáljuk.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 200 fokos előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt puhára sütjük.
  3. Hagyjuk langyosra hűlni. A tetejüket levágjuk, a belsejét egy nagyobb tálba kikanalazzuk, a levágott részből is.
  4. Pürét készítünk a vaj, meleg tej hozzáadásával. Az egészet krémesre keverjük, sózzuk, ízlés szerint csipetnyi szerecsendiót adunk hozzá. Majd az egészet visszatöltjük a burgonyákba.
  5. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal vagy ráhelyezzük a sajt lapokat, megszórjuk a kockákra vágott baconnal és visszatesszük a sütőbe további 10 percre, 180 fokra. 








3 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, ínycsiklandó, szívesen elfogadnám vacsorára 😀

    VálaszTörlés
  2. Kellemes ünnepeket kívánok az egész családnak!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Verus, boldog, békés karácsonyt kívánok sok szeretettel Neked és családodnak!

    VálaszTörlés