Többször sütöttem már hasonló kekszecskét, sütőtök helyett banánnal is nagyon jól működik. A gyerekek nagyon szeretik, sütés után kívül ropogós, belül puha :)) Fűszerezni is sokféleképpen lehet, a kakaós csokis változat is nagyon finom. Ha nincs mézeskalács fűszerkeverékünk, helyettesíthetjük fahéjjal, szegfűszeggel. Igazi karácsonyi illat terjengett sütés közben. :))
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 12 dkg vaj vagy margarin
- 15 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tojás
- kb 20 dkg sült sütőtök
- 1 tasak sütőpor
- 2 csipetnyi só
- 1 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
- porcukor a a hengergetéshez
Elkészítés:
- A vajat megolvasztjuk, majd krémesre keverjük a kétféle cukorral.
- Hozzáadjuk a tojást és a villával szétnyomkodott sütőtököt. Az egészet jól átkeverjük, hogy egy homogén krémet kapjunk.
- A lisztben elkeverjük a fűszereket, sót, sütőport majd alaposan összedolgozzuk a cukros, sütőtökös vajas krémmel.
- Enyhén ragacsos masszát kapunk, amit letakarva legalább 2 órára a hűtőben pihentetünk. Én most este állítottam össze a tésztát, másnap sütöttem.
- Kiskanállal diónyi golyókat formázunk, meghempergetjük porcukorban, majd sütőpapírral bélelt tepsire rendezgetjük 3-4 cm-re egymástól. Sütés közben megnőnek, elterülnek.
- 180 fokos légkeveréses sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Fémdobozban tárolva sokáig eláll.
Nagyon guszták, könnyed süti lehet. Finom lehet a sütőtökkel és a fűszerekkel. 😋
VálaszTörlésKöszönöm szépen, igen nagyon kis légiesek..🙂🙂
Törlés