Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2012. április 15., vasárnap

Fokhagymás pecsenye sült burgonyával



·        5-6 szelet csont nélkül tarja
·        4-5 gerezd fokhagyma
·        só, bors, csipetnyi pirospaprika
·        kb. 3 evőkanál liszt
·        1 kg burgonya
·        olaj és zsír


 A tarjaszeleteket megmossuk, vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk, borsozzuk,  mindkét oldalát bedörzsöljük  zúzott fokhagymával és egymásra rakva a szeleteket legalább 1 órán át állni hagyjuk.

Egy lapos tányérra lisztet teszünk, hozzákeverjük a csipetnyi pirosparikát, majd a szeleteket beleforgatjuk. Túl sok liszt ne legyen a húson, mert sütés közben a liszt könnyen megég és keserű lesz. Egy serpenyőben 2 evőkanálnyi zsírt forrósítunk és közepes lángon  kisütjük a hússzeleteket. Mindkét oldalának kb. 2-3 perc kell. Akkor jó, ha már enyhén megpirult. A megsült szeleteket tegyük át egy tepsibe, vagy hőálló tálba, a tetejére halmozzunk egy kevés zsírt, és öntsük alá a pecsenyelét, amiben a húst kisütöttük. 200-220 fokos sütőben 15 perc alatt pirítsuk meg.

A burgonyát mossuk, pucoljuk majd vékony karikára vágva, bő, forró olajban süssük meg. Tartármártást vagy friss salátát, savanyúságot kínáljunk mellé. 





10 megjegyzés:

  1. De jól mutat:) Szívesen elfogadnám:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki! Én is el fogom készíteni:) Köszi:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon klassz, szeretem ezt a szót, pecsenye, olyan különleges:) Zsírt én egyáltalán nem használok, de gondolom jó anélkül is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, olajban sütve is fenséges, mi a zsírt jobban szeretjük, attól omlósabb, lágyabb lesz a hús. És az utána megmaradt fűszeres, pecsenyezsír friss kenyérre kenve, újhagymával........:-))

      Törlés
  4. Csodálatosat alkottál egyszerű tarjából. Mindenképpen megcsinálom a családnak!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm, biztos nálad is nagy sikere lesz :-)

    VálaszTörlés
  6. A hús zsírban készítve sokkal finomabb! Nagyon finom pecsenye, sült krumplit is régen ettem!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jól néznek ki a fotóid, ezért vasárnap, családi névnapozásra vagy a tepsis tarját, vagy a tepsis oldalast ( amelyik nem lesz annyira zsíros, azt veszem meg ) fogom elkészíteni, remélem, az enyém is ilyen jól fog kinézni! Köszönöm az ötletet!

    VálaszTörlés